Nyheter

Nyhetsbrev oktober 2022

Besiktning vid utflyttning

Från och med 1 november införs en ny rutin vid försäljning av bostadsrätt i föreningen. Vid utflyttning ska en utflyttningsbesiktning ske där styrelsen, eller en av styrelsen utsedd besiktningsman, kontrollerar att inga otillåtna åtgärder utförts i lägenheten (rördragningar, installation av köksfläkt mm) eller åverkan skett på delar där föreningen har underhållsansvaret och medlem har nyttjanderätt (ex balkonger/uteplatser).

Upptäcks brister eller om medlem utfört otillåtna åtgärder kan medlem bli ersättningsskyldig eller genom särskild överenskommelse med köparen överföra ansvaret till köparen.  

Denna besiktning bekostas av föreningen och bokas i samband med ansökan om utträde ur föreningen och innan ny medlem godkänns.

 

Stamspolning

Stamspolning av fastigheten bör ske var tredje till var femte år och nu börjar fastigheten bli fem år. Mellan den 17 november till den 2 december kommer Interspol Systems AB att utföra stamspolning i kök- och badrumsavlopp i samtliga lägenheter. Det är viktigt att ni är hemma eller har dörren i serviceläge den aktuella dagen. Interspol kommer avisera er minst tre dagar i förväg vilken dag de behöver komma in i er lägenhet.

Det är viktigt att Interspol får tillträde till er lägenhet för att kunna utföra stamspolning. Vid uteblivet tillträde ökar risken för stopp i avloppet vilket kan leda till vattenskador i både er lägenhet och hos grannar.   

 

Protester mot planerad bebyggelse

På andra sidan spåret planeras det för ny bebyggelse och förslag till ny detaljplan är ute på samråd. Förslaget innebär att 236 nya bostäder byggs och flera boende längs Klädesvägen 28-36 har startat en namninsamling för att protestera mot den nya bebyggelsen. Detta då bebyggelsen gör att de boende längs Klädesvägen 28-36 får ökad insyn i sina bostäder och att solen kommer skymmas. Styrelsen kommer i sitt yttrande lyfta fram problemen med stomljud som bebyggelsen riskerar att få.

Vill du protestera mot bygget får du gärna skriva på namninsamlingen. Det kommer också vara ett samrådsmöte den 26 oktober klockan 18.00-20.00 på Bromma Folkhögskola (Åkeshovsvägen 29) som är en möjlighet för medlemmar att framföra sina synpunkter.

Bygg- och plantjänsten (stockholm.se)

Stoppa bygget av 200+ bostäder i Åkeslund - Skrivunder.com

 

Elbilsladdning för medlemmar och medlemmars gäster

Plats nr 3 i garaget är till för bilar med pågående laddning vilket ger möjlighet till elbilsladdning för medlemmar och medlemmars gäster. Laddning sker genom appen Monta som finns att ladda ned på Apple Store och Google play. 

Mer information hittar du på parkeringsplatsen.

 

Föreningens hemsida

Besök gärna föreningens hemsida www.brfbrommatracks.se. Där kan du ta del av information om föreningen samt boka övernattningslägenheten. På facebook finns också en grupp för ”Grannarna på Klädesvägen”.  Om du inte redan är medlem i gruppen så uppmanar vi alla medlemmar att gå med för att diskutera med föreningens övriga medlemmar och snabbt ta del av nyheter och information. Klicka här så kommer du direkt till sidan; https://www.facebook.com/groups/255287768228739/

Se alltid till att ha aktuell mailadress och telefonnummer i medlemsregistret så att du aldrig missar viktig information från föreningen.