Föreningsform
Bostadsrättsförening
Beskattas som: Privatbostadsföretag (äkta)

Föreningens ekonomi
Inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-02-10).

Kabel TV
De fria marksända kanalerna ingår i månadsavgiften.

Elavtal
Föreningen har ett gruppavtal för el med Mälarenergi. Avtal för enskilda lägenheter kan inte sägas upp vid in-/ utflytt.

Värme
Fastigheten värms upp med fjärrvärme via vattenburna radiatorer.

Fastighetsförsäkring
Föreningen har tecknat en fastighetsförsäkring hos Brandkontoret, från och med 1 februari 2020 ingår bostadsrättstillägg.

Bredband
Föreningen har tecknat avtal med Com hem som leverantör för fiberanslutning till fastigheten och installation av bredbandsnät. Avgift för bredband 1000/1000 om 180 kr/mån läggs som ett obligatoriskt tillägg utöver månadsavgiften.

Bilplats
80 garageplater under gården. Hyra av garagaplats kostar 1250 kr/mån och hyra av utomhusplats kostar 750 kr/mån. Generellt är kön till garage kortare än utomhusparkeringarna. Idag finns lediga parkeringsplatser i garage. Mindre kö till parkeringsplats utomhus. (kontrollerat 2020-02-10). 

Gemensamma utrymmen
Det finns lägenhetsförråd i källaren, en till varje lägenhet samt barnvagnsrum/ rullstolsrum, cykel förråd och en tvättstuga i hus 40. Ett källsorteringsrum för glas, plast, metall och papp finns intill garaget.

Gemensam innergård med utomhuspool, solterrass och en gemensamhetslokal med övernattningsmöjligheter. Under gården finns ett parkeringsgarage med ca 80 p-platser och en bokningsbar poolbil. Ett tiotal parkeringsplatser finns utomhus.  

Överlåtelseavgift
1 183 kr betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
473 kr

Medlemskap/ överlåtelse
Ansökan om medlemskap samt överlåtelse ska skickas till Ekerö Redovisningsbyrå AB.

ERB
Box 2
178 21 Ekerö

Antal lägenheter i förening: 249
Ägande i föreningen: Styrelsen beslutar i enskilda fall om juridiska personer. En juridisk person som upptas som medlem i föreningen accepterar att debiteras avgift för andrahandsuthyrning då fysisk person som bor i en lägenhet ägd av en juridisk person anses utgöra andrahandsuthyrning.  
Delat ägande godkännes.

Energideklaration
Energideklaration finns 

Övrigt
Varmvatten- och elförbrukning mäts individuellt och faktureras bostadsrättsinnehavaren, tillkommer på månadsavin för avgiften.

Allmänt om föreningen
Föreningen består av fem byggnader, ett tornhus på 10 våningar samt fyra lamellhus med 4 respektive 6 våningar med totalt 249 bostadsrättslägenheter.


Ladda ned

Icon representing an icon       


Ekonomisk plan 

Stadgar 

Årsredovisning 2018-2019